Licorice and raspberry chocolate pralines:
These raspberry and licorice pralines are round and dipped in dark chocolate, but I also experimented with shell shaped and rectangular once. |
My brother came to help me and he felt like dipping other kinds of sweets in the chocolate. This is his quite cool jelly chocolate snake. |
My brother owns the honor of taking these photos too. |
The recipe is of course in Swedish, sorry about that!
Ingredienser:
- 225 g valfri mörk choklad (vi hade 70%)
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl pure gjord av hallon (mixa tinade hallon och sila dem fria från kärnor)
- 1 dl mörk Muscovadosocker
- 2-3 msk lakritspulver
- kakaopulver
Gör så här:
- Hacka choklad och lägg i en skål.
- Koka upp grädde i en kastrull.
- Ta av från värmen och rör ner purén, sockret och lakritspulver.
- Häll över gräddsmeten över chokladen och rör om tills chokladen smält.
- Ställ in i kylskåp i minst 4 timmar.
- Ta ut och forma små bollar, som sedan rullas i kakaopulver.
- Man får jobba fort, smälter snabbt.
Åh, hallon och lakrits! Vilken perfekt kombination! Hur smakade de? Du börjar allt mer likna en riktig konditor :)
ReplyDelete