Wednesday 28 September 2011

Licorice Truffles

When my sweet Dad came home from a visit in Gothenburg last week, he had a couple of very interesting gifts for me with him! He'd bought a silikon chocolate mold and some tools for dipping pralines in chocolate! Of course I have been excited to use them ever since and now I have! This is the result:
Licorice and raspberry chocolate pralines:
These raspberry and licorice pralines are round and dipped in dark chocolate,
but I also experimented with shell shaped and rectangular once.
My brother came to help me and he felt like dipping other kinds of
sweets in the chocolate. This is his quite cool jelly chocolate snake.
My brother owns the honor of taking these photos too.



The recipe is of course in Swedish, sorry about that!
Ingredienser:
  • 225 g valfri mörk choklad (vi hade 70%)
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl pure gjord av hallon (mixa tinade hallon och sila dem fria från kärnor)
  • 1 dl mörk Muscovadosocker
  • 2-3 msk lakritspulver
  • kakaopulver
Gör så här:
  1. Hacka choklad och lägg i en skål.
  2. Koka upp grädde i en kastrull.
  3. Ta av från värmen och rör ner purén, sockret och lakritspulver.
  4. Häll över gräddsmeten över chokladen och rör om tills chokladen smält.
  5. Ställ in i kylskåp i minst 4 timmar.
  6. Ta ut och forma små bollar, som sedan rullas i kakaopulver.
  7. Man får jobba fort, smälter snabbt.

1 comment:

  1. Åh, hallon och lakrits! Vilken perfekt kombination! Hur smakade de? Du börjar allt mer likna en riktig konditor :)

    ReplyDelete